27.4.2018

Omega-6 ja omega-3 rasvahappojen tasapaino koiran ruokinnassa

Olen ollut lukuisilla koiranruoka luennoilla ja sieltä on jäänyt mieleen usein se, että koiran tulisi saada hyvänlaatuista öljyä ja omega-6 sekä omega-3 rasvahappojen pitäisi olla tasapainossa. Hyvä juttu mutta on ollut välillä hankalammin toteutettavissa. Nimittäin löysin suomalaisen loistavan öljyn jota koirat sai ja kun olisin joku aika sitten tilannut lisää, en löydä sitä enää mistään. Epäilen että sen valmistus on lopetettu. Oli aika siirtyä etsimään uutta tuotetta.

Sitten törmäsin effektri tuotteisiin ja kaikki se palaute ja kokemukset mitä luin, kuulostaa erinomaiselta. Niinpä aloin tutkia asiaa tarkemmin ja kun tuote oli juuri sitä mitä etsin, otin sen jälleenmyyntiin. Kerron tässä vielä lisää muistiinpanojenkin pohjalta siitä miksi omega-6 ja omega-3 on koiralle tärkeitä ja miksi tämä suhde pitäisi olla tasapainossa.

Koira tarvitsee rasvahappoja ja elimistö valmistaa niitä saamastaan ravinnosta. Jos ravinto on yksipuoleista, ei elimistö pysyt tuottamaan niitä riittävästi. Kun koira on raakaruualla, on sillä paremmat mahdollisuudet valmistaa niitä mutta silti rasvojen suhde on usein pielessä.

Omega-6 ja omega-3

Omega-6 ja omega-3 on koiran elimistölle tärkeitä. Omega-6 rasvahappo aiheuttaa tulehdusta ja omega-3 rasvahappo ehkäisee tulehdusta. Molempia tarvitaan mutta suhde pitää olla oikea. Moni ei tule ajatelleeksi että esimerkiksi kanan lihasta koira saa runsaasti omega-6 rasvahappoa mutta omega-3 jää usein liian vähälle. Kun elimistössä on enemmän omega-3 rasvahappoja ja vähemmän omega-6 rasvahappoja jää tulehdukset vähemmälle. Joskus elimistö ja iho alkaa oireilla tulehdustilaa hot-spotilla, kutinalla, allergialla, karvan lähdöllä jne. Voi olla myös muita pieniä tulehduksia joita ei silmällä näe. Kun taas omega-3 rasvahappoja on elimistösssä enemmän kuin omega-6 rasvahappoja, on elimistössä vähemmän kutinaa ja kipua. Kun tämä omega-6 ja omega-3 tasapaino saadaan kuntoon, solukalvot on pehmeämmät ja tulehdustiloja elimistössä vähemmän.

Mitä se sitten tarkoittaa että solukalvot on pehmeämmät? Se tarkoittaa sitä että soluihin pääsee imeytymään ravinotaineita ja sieltä pääsee kuona-aineita pois. Kun solukalvo on kovettunut tulehdustilan tai rasvahappojen puutteen johdosta, ei aineenvaihdunta toimi normaalisti ja on ihan sama mitä koiralle syöttää kun solukalvon läpi ei pääse imeytymään mitään.

Tutkimukset kertoo että omega-3 ja omega-6 suhde toisiinsa pitäisi olla vähintään 5:1. Eli omega-3:a pitää saada huomattavasti enemmän. Effektri öljyssä tämä suhde toimii.

Vaikutuksen öljyn lisäämisestä ravintoon näkyy hitaasti. Ei pidä kiirehtiä. Soluissa vaikutukset tapahtuu 6-8 viikossa ja turkissa ja ihossa muutos näkyy 2-3 kuukauden kuluttua. Osa koirista saattaa pudottaa karvaa effektrin käytön aloittamisen jälkeen. Tämä johtuu siitä, että elimistö alkaa kasvattaa uutta parempaa karvaa tilalle.


Tehokas ravintoöljy koirille, Effektri Dog
Kalaöljyn omega-3 (EPA ja DHA), extra-neitsytoliiviöljyn polyfenolit, luontainen D-vitamiini

Yhdistelmä puhdistettua pienten rasvaisten kalojen öljyä ja extra-neitsytoliiviöljyä polyfenoleita takaa erinomaisen imeytymisen ja pitkäkestoisen vaikutuksen avulla positiivisia muutoksia koirasi rasva-aineenvaihduntaan. Effektri-ravintoöljy on kehitetty vähentämään ja pysäyttämään tulehdustiloja sekä parantamaan immunitettiä "palauttamalla ja ylläpitämällä" optimaalinen omega-6 / omega-3 rasvahappojen suhde. Effektri toimii oikealla päivittäisellä annostelulla. Tuota ei sisällä eenimuunneltuja organismeja.

Koirasi parhaaksi: 
Tukee luonnollista vastustuskykyä
Auttaa hidastamaan tai pysäyttämään tulehdustiloja
Tukee luustorakenteen kehittymistä
Edistää turkin ja ihon hyvinvointia
Joustavuutta niveliin, jänteisiin ja lihaksiin
DHA:lla on tärkeä rooli aivojen ja näkökyvyn kehittymisessä
DHA tukee muistia ja oppimiskykyä, lihasotoriikan kehittymistä sekä vahvistaa immuniteettiä

Tuotekuvaus: 
Effektri Dog on tehokas ravintoöljy koirille. Effektri "palauttaa ja ylläpitää" optimaalisen rasvahappotasapainon ja antaa suojaa tulehdusperäisiä sairauksia vastaan. Ratkaisu on syvänmeren piennistä kaloista saatavat EPA- ja DHA-rasvahapot, extra neitsytoliiviöljyn polyfenolit ja D-vitamiini. Effektrin vahva extra-neitsytoliiviöljy ja sen sisältämät polyfenolit toimivat antioksidantteina, jotka estävät kalaöljyä hapettumiselta. Vaikuttavia aineita mm. hydroksityrosoli, skvaleeni sekä oleuropeeni. Oliivin sisältämien luonnollisten antioksidanttien avulla puhdistetun kalaöljyn EPA:n ja DHA:n imeytyminen lisääntyy, tuote säilyy bioaktiivisena, a sen vaikutus kestää kauan. Pienistä syvänmeren kaloista saatavat omega-3-sarjan EPA- ja DHA-rasvahapot ovat tärkeitä solun rakennusaineita, niiden riittävä päivittäinen annostelu tukee koiran vastustuskykyä sekä vähentää tulehdusta ja kipua koiran elimistössä. Tasapainoinen omega-6 / omega-3 -suhde ja runsaasti antiosidantteja sisältävä omega-3 öljy takaa riittävästi välttämättömiä rasvahappoja  elimistölle helposti hyödynnettävässä muodossa. Säännöllinen ja päivittäinen annostelu lisää EPA:n ja DHA:n hyötyjä sekä tukee solujen uusiutumista. 

Annostele käyttöohjeen mukana päivittäin. Ei kuuriluonteisesti.

Kasvata annosta kovan rasituksen jälkeen tai sairauden aikana.
Anna muutokselle aikaa. Osa koirista pudottaa karvaa käytön alussa.
Positiiviset vaikutukset alkavat näkyä muutamassa viikossa.

Annostelu: 0,20ml / kg

Huomioi oikeaa pakkauskokoa valitessasi, että Effektri-tuotteet ovat poikkeuksellisen riittoisia.
Koira 15kg = 3 ml / vrk
Koira 35kg = 7 ml / vrk
Koira 5 kg = 12 ml / vrk

Varastointi: Säilytä avaamaton pullo huoneenlämmössä auringolta suojattuna. Säilytä avattu pullo viileässä valolta suojattuna. 

Kalaöljyn omega-3 (EPA ja DHA), Oliiviöljyn flavonoidit.

Kuivaveri analyysi:
Sarjaan kuuluu myös kuivaveritesti joka testaa ja analysoi 11 rasvahappoa. Jos sinua kiinnostaa onko koirasi ruokavalio täällä hetkellä tulehdusta ylläpitävä vai tulehdusta ehkäisevä, voit teettää kuivaveritestin. Testi lähetätään anonyyminä eteenpäin eli testaaja ei tiedä mistä koirasta testi on otettu. Halutessasi voit teettää testin uudelleen noin 4 kuukauden kuluttua ja näet kuinka paljon on muuttunut.





Effektri öljyjä tai kuivaveritestin voi tilata minulta.
Laita viestiä tai soita. Toimitan tuotteita myös postitse.
Anni 041-5374374, kennelfungo@gmail.com



Täältä löytyy myös mielenkiintonen tarina lagotosta joka on käyttänyt effeä. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti